Η VW θα λανσάρει νέους κινητήρες 1.5 λίτρων. Η είδηση θέλει την αντικατάσταση των 1.4 TSI και 1.6 TDI κινητήρων της VW για το 2017 με τη facelift εκδοχή του Golf VII.

__________

Σύμφωνα με το αυστραλιανό Motoring, ο CEO της VW, Herbert Diess, επιβεβαίωσε ότι οι 1.4 TSI και 1.6 TDI θα αντικατασταθούν από τετρακύλινδρους κινητήρες diesel και βενζίνης, χωρητικότητας 1.5 λίτρων, των οποίων η απόδοση θα ποικίλει.

Μαζί, θα παρουσιαστεί και ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας, χωρητικότητας 1.0 λίτρων ο οποίος και αυτός θα διατίθεται για τα μικρομεσαία μοντέλα της εταιρείας.

Οι εν λόγω αναφορές θέλουν τους τετρακύλινδρους κινητήρες να τοποθετούνται αρχικά στα VW Polo και στο νέο Tiguan, ενώ στο νέο Golf θα κάνουν το ντεμπούτο τους χρονικά, λίγο αργότερα από την ημερομηνία της επίσημης παρουσίασής του.

Άλλα μοντέλα του VW Group που θα εξοπλιστούν με τους νέους κινητήρες, είναι τα Audi Α1 και Α3, καθώς επίσης και αυτοκίνητα της Seat και Skoda που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με τα προαναφερθέντα.

Οι νέοι κινητήρες θα είναι ελαφρύτεροι και οικονομικότεροι από τους υπάρχοντες, με τη διαφορά όμως ότι θα είναι ακριβότεροι στην κατασκευή τους.

Οι τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες θα διαθέτουν την τεχνολογία "Cylinder on Demand", με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στον οδηγό να απενεργοποιήσει τους δύο εσωτερικούς κυλίνδρους της μηχανής με σκοπό τη βέλτιστη κατανάλωση.

Νέας τεχνολογίας θα είναι επίσης το σύστημα άμεσου ψεκασμού και τα νέας γενιάς τούρμπο.

Η VW υπόσχεται αυξημένες επιδόσεις, μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και λιγότερες εκπομπές CO2.