ανταλλακτικα αυτοκινητων

Το καλάθι μου:

0 τεμάχια - 0,00 €
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

0

Αυθημερόν Αποστολή * Παραλαβή από το Κατάστημα * Πληρωμή και με PAYPAL

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

                                        

 

 

Τί γνωρίζετε για τις μπαταρίες αυτοκινήτου; Πώς να επιλέξουμε την κατάλληλη για το αυτοκίνητο μας; Βασικό εξάρτημα του αυτοκινήτου είναι η μπαταρία. Εξίσου σημαντικός είναι ο τρόπος επιλογής της. Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένα βασικά στοιχεία τα οποία αποτελούν απαραίτητα κριτήρια αγοράς προκειμένου να κάνουμε μια καλή επιλογή στην αγορά της μπαταρίας.

 

Εκτός από το μέγεθος που τη χαρακτηρίζει, κυριότερο ρόλο παίζουν δύο άλλα μεγέθη που δηλώνουν και την δύναμη της:

α) η χωριτικότητα που μετριέται σε (Ah) αμπερώρια .
β) η δύναμη της εκκίνησης που μετριέται σε (Α) αμπέρ.

 

Τα αυτοκίνητα που ο χρόνος κατασκευής τους είναι πριν το 2002-2003 ονομάζονται παλαιάς τεχνολογίας και έχουν χαμηλό τρόπο φόρτισης δυναμού με λίγες καταναλώσεις, οπότε διαλέγουμε μπαταρία χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Τα αυτοκίνητα που ο χρόνος κατασκευής τους είναι μετά το 2002-2003 ονομάζονται νέας τεχνολογίας και έχουν υψηλό τρόπο φόρτισης του δυναμού λόγω των πολλών καταναλώσεων extra και χρειάζονται μπαταρίες με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι επώνυμες μάρκες κατασκευής μπαταριών και ιδιαίτερα οι ευρωπαϊκές κατασκευάζουν τέσσερις (4) ποιότητες μπαταριών.

 

1) Μπαταρίες για αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις
2) Μπαταρίες για αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας με ιδιαίτερες απαιτήσεις
3) Μπαταρίες premium για αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας
4) Μπαταρίες για υβριδικά αυτοκίνητα και start –stop

 

Άλλος σοβαρός λόγος και κριτήριο για την επιλογή σωστής μπαταρίας είναι ο κυβισμός του αυτοκινήτου και η ιπποδύναμη. Δεν μπορούμε να επιλέξουμε μία μπαταρία με λίγα Ah και Α εκκίνησης για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και από την άλλη δεν μπορούμε να διαλέξουμε πολλά Αh και Α για αυτοκίνητα μικρού κυβισμού. Πρέπει πάντοτε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ δυναμού κυβικών αυτοκινήτου και της χρήσης που κάνουμε.

H σταθερά 3,85 πολλαπλασιασμένη με την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου (άλογα) μας δίνει τα αμπερ εκκίνησης που χρειαζόμαστε.

Για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο με 115 άλογα Χ 3,85 ( Σταθερά) = 443, άρα ζητάμε η μπαταρία μας να έχει 443 Α εκκίνησης το λιγότερο.

Μετρώντας την τάση της μπαταρίας σε κατάσταση ηρεμίας μπορούμε να δούμε αν χρειάζεται ή όχι φόρτιση.

  • Τάση > 12,6 V Η μπαταρία είναι φορτισμένη πάνω από 80% και δεν χρειάζεται φόρτιση
  • Τάση = 12,45 V έως 12,6 V Η μπαταρία είναι φορτισμένη 70% - 80%. Η φόρτιση δεν είναι απαραίτητη αλλά είναι χρήσιμη
  • Τάση = 12,1 V έως 12,45 V Η μπαταρία είναι φορτισμένη 47% - 70% και χρειάζεται φόρτιση
  • Τάση > 10,6 V έως 12,1 V Η μπαταρία είναι φορτισμένη 0% - 47% καιχρειάζεται σίγουρα φόρτιση
  • Τάση < 10,6 V Η μπαταρία πιθανότατα να έχει καταστραφεί αφού σε τόσο χαμηλή τάση δημιουργούνται καταστρεπτικές χημικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της.

 

Τέλος, σαν κριτήριο επιλογής είναι το οικονομικό και η χώρα κατασκευής της μπαταρίας. Μπορούμε να επιλέγουμε ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής που πληρούν όλα τα ISO χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κορεάτικη αγορά δεν έχει ανταγωνιστικές μπαταρίες σε τεχνολογία και τιμές.

Στην www.agtuning.gr οι ειδικοί της μπαταρίας θα σας κατευθύνουν και θα σας ενημερώσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή για την αγορά μιας μπαταρίας σε χαμηλό κόστος η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες σας, μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας από τις μπαταρίες εδώ.